Maak een voedingsschema dat past bij je fitness doelstelling

Als je naar de sportschool gaat, dan doe je dat met een reden. Misschien wil bijvoorbeeld je conditie verbeteren, wil je afvallen of wil je je spiermassa vergroten. Afhankelijk van je doel doe je een specifieke training om je doel te bereiken.

Maar wist je dat je voeding ook een grote rol speelt bij het bereiken van je doelen? Zorg dus voor een voedingsschema dat past bij je fitness doelstelling.

Voedingsschema

Je kunt een speciaal voedingsschema laten opstellen door een personal trainer. Vaak hebben deze naast de opleiding om een goed trainingsschema voor je te maken, ook de kennis om je training en je voeding precies op elkaar af te stemmen. Als je bijvoorbeeld je doel is om je spiermassa te vergroten, dan zal je een voedingsschema moeten hebben dat er voor zorgt dat je spieren optimaal voorzien worden van eiwitten.

Fitness doelstellingen

Een voedingsschema opstellen dat past bij je fitness doelstelling is niet iets wat je zomaar even kunt doen. De juiste balans is van belang en er zijn veel verschillende factoren die meewegen. Hoeveel sport je per week, wat eet je nu, hoe is je lichaamsbouw, wat voor training doe je, welk beroep doe je, ben je man of vrouw etc. etc. Zoals je kunt zien wordt bij een goed voedings- en trainingsschema alle omstandigheden meegenomen. Op die manier zie je snel resultaat en train en eet je op een gezonde manier.

Een voedingsschema dat past bij je fitnessdoelstelling is dus een precies karwei dat je het beste aan een professional overlaat, zodat je optimale resultaten behaalt.