De problemen met een vochtige vloer

Vochtige vloeren komen steeds vaker voor. Om te voorkomen dat dit een terugkerend probleem blijft zijn, is het van belang dat er naar de mogelijke oorzaken wordt gekeken en dat deze verholpen worden. Bij een vochtige vloer zijn er een aantal veelvoorkomende oorzaken te vinden:

  • huis vochtigEen uitzonderlijk hoge grondwaterstand: In de wat lager gelegen gebieden is er een verhoogde kans op een hoge grondwaterstand. Nederland is in zijn geheel vrij laaggelegen, dus hier is de kans vaak erg groot dat dit de hoofdoorzaak is van problemen met vochtige vloer.
  • Lekkage: Rioleringsbuizen die onder je huis doorlopen, kunnen verzakken of kapot gaan, met als gevolg dat er een lekkage optreedt recht onder het huis. Wanneer deze niet spoedig verholpen wordt, zal het water blijven toenemen totdat het vocht de vloer begint aan te tasten.
  • Optrekkend vocht: Door het absorberende vermogen van funderingsmuren of ander lagergelegen metselwerk, kan het voorkomen dat het vocht omhoog trekt en de vloer begint aan te tasten.
  • Een gebrek aan goede ventilatie: Als laatste veelvoorkomende oorzaak is een gebrek aan goede ventilatie aan te wijzen. Hierdoor kan het opgehoopte vocht niet weg en zal het in de vloer trekken

Al deze oorzaken hebben als gevolg dat er een groot gevaar op schimmelproblemen ontstaat in of op uw vloer. Hierdoor zal de kwaliteit van de vloer sterk achteruitgaan en kan er op de lange termijn permanente schade aan de vloer overgehouden worden.