Zelf energie opwekken via de zon en aan uw leveranier terug leveren

Wanneer u eigen elektriciteit opwekt met zonnepanelen, kan u die stroom aan uw leverancier terug verkopen. Op deze pagina vindt u een niet al te lange beschrijving over terug verkopen. U zult uiteraard de mogelijkheid moeten hebben om zelf elektriciteit op te wekken door zonnepanelen. Ook is er meer noodzakelijk. Naast de pv panelen op uw dak zijn er diverse andere onderdelen om van start te kunnen. De stroom kan enkel bij bepaalde type aansluitingen worden terug geleverd, informeer bij uw stroom leverancier.

zonne energie

Uw leverancier moet informatie krijgen van uw interesse in het terugleveren van de stroom. Zodra dit is gedaan zal men gaan kijken of het een optie is. Daarna kunt u gaan terug verkopen en uw stroom rekening zien dalen. Het saldo wordt berekend bij de jaar afrekening. Als u meer stroom gebruikt dan dat u terug levert, dan zal het door u opgewekte stroom in mindering gebracht worden op de stroom die aan u is verstrekt door de leverancier. Mocht u meer energie opwekken dan u verbruikt, dan wordt dat voor een bepaald energie tarief aan u terugbetaald. Zo simpel is het.

Bespaar ook op gas kosten door een zonneboiler in te zetten

De kans is behoorlijk groot dat u weet wat een zonneboiler precies is. Veel woningen in Nederland en Belgiƫ kiezen bewust voor om deze te laten plaatsen. Het doel van de zonneboiler is om water warm te maken met een zonnecollector op dak. Is het misschien ook iets voor u? Als u veel energie verbruikt kunnen zonne-boiler zeker veel geld besparen. U bespaart om en bij de 50% van het gas die normaal gebruikt worden om uw water te verwarmen. Een flink percentage dus. Dit kan behoorlijk oplopen in de kosten. En die kunt u dus uitsparen met een zonneboiler.

De boilers zijn minder gevoelig dan HR condensatieketels en en hebben hierdoor dan ook een lange levensduur. De boilers zullen in de regel minstens 20 jaar in de running blijven. Doordat het met een zonneboiler om een milieuvriendelijke toevoeging aan uw woonst gaat, zal ook de waarde hiervan ook naar behoren toenemen. In sommige gevallen kunt u ook een korting in de vorm van een energie subsidie ontvangen. Deze kunnen afkomstig zijn vanuit de landelijke overheid, de lokale overheid of de provincie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden, deze kunnen u hier vaak meer over vertellen.