Hoe werkt narrowcasting?

De kans is vrij groot dat je wel eens gehoord hebt van narrowcasting, je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. De kans is echter een stuk kleiner dat je weet hoe narrowcasting precies werkt.

Aangezien het toch belangrijk is dat je weet op wat voor manier je deze vorm van communicatie toe kunt passen is het van belang om hier wat meer over te leren. Lees snel verder om er achter te komen hoe narrowcasting nu eigenlijk werkt! Een bedrijf als ThisPlays2 kan hulp bieden met het opzetten van narrowcasting systemen. Maar eerst wat uileg..

Het bereiken van een klein publiek

Het voornaamste doel van narrowcasting is om een zeer klein publiek te bereiken. Dit zorgt er dan ook voor dat deze vorm van communicatie anders is dan de andere vormen van communicatie. Door te kiezen voor narrowcasting zal je jouw doelgroep op een zeer selecte manier toe kunnen spreken. Narrowcasting is het tegenovergestelde van broadcasting, dit is de vorm die zich echt richt op de grote aantallen.

Boodschap overbrengen middels narrowcasting

Wanneer je gebruik wilt maken van narrowcasting zal je een bepaalde boodschap door het pand verspreiden. Dit doe je bijvoorbeeld door een boodschap op de computerschermen te tonen. Dit kan echt om van alles gaan, van de interne boodschappen voor de medewerkers tot aan huidige aanbiedingen voor de klant. Vaak is het verstandig om voor narrowcasting een speciale narrowcasting player aan te schaffen. Door deze te installeren en af te stellen zal je eenvoudig jouw doelgroep kunnen bereiken. Middels deze narrowcasting player is het mogelijk om meerdere schermen tegelijkertijd te laten communiceren.