Wat kost een acupunctuur behandeling?

Een volledige acupunctuur behandeling bestaat over het algemeen uit zes tot tien verschillende bezoeken aan een specialist. Deze bezoeken duren dan per keer gemiddeld een half uur tot een uur.

Specialisten in acupunctuur

Hierin zal de specialist alle naalden aanbrengen op de specifieke punten op de meridianen, de energiebanen over het lichaam. Vervolgens moeten deze een tijd blijven zitten om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Dit gebeurt ook onder supervisie van een specialist, ook omdat deze tijdens de behandeling vaak nog de naalden licht van plaats verandert of steviger aan moet brengen. Er zijn zowel Chinese als Japanse methodes beschikbaar in de acupunctuur.

Gemiddeld genomen kost een acupunctuur behandeling per bezoek ongeveer 70 tot 100 euro. Afhankelijk van het totaal aantal bezoeken dat je van plan bent te brengen aan een specialist, komt daar dan een totaalbedrag van een volledige acupunctuur behandeling uit rollen.

De kosten van een acupunctuur behandeling hoeven echter niet altijd uit eigen zak betaald te worden. Veel zorgverzekeringen bieden namelijk een bepaalde vergoeding voor een dergelijke behandeling. Deze vergoeding is niet opgenomen in het basispakket, dus hiervoor moet wel een aanvullende verzekering afgesloten zijn of worden.

Een acupunctuur behandeling valt niet binnen het basispakket, omdat het als een alternatieve geneeswijze wordt bestempeld door de zorgverzekeraars. Aangezien het dus niet om een standaard geneeswijze gaat, valt deze net buiten de boot. Afhankelijk van de aanvullende verzekering die je al hebt of van plan bent om af te sluiten, veranderen uiteraard de totale kosten die je kwijt bent aan een volledige acupunctuur behandeling.