Zonnepanelen zijn in trek

De laatste tijd zijn zonnepanelen erg in trek bij consumenten en bedrijven in België. De prijzen voor de aanschaf zijn namelijk de laatste jaren flink gedaald. Ook zijn de prijzen voor energie in België juiste flink gestegen. U gaat dus ieder jaar mee betalen om in uw woning van energie gebruik te kunnen maken. Wanneer u dan weet dat de zonnepanelen prijzen steeds lager worden, kan het interessant zijn om deze investering te doen.Want u kunt het echt zien als een investering. Uw kunt de panelen namelijk al binnen enkele jaren terugverdienen, en dat maakt u dus gebruik van gratis stroom! Dat zou toch fantastisch zijn? De zon schijnt namelijk toch wel, en op deze manier kunt u energie opwekken door gebruik te maken van deze geweldige energiebron.

Investering kunt u eenvoudig terugverdienen

zonnepaneel op dakZonnepanelen mogen dan wel steeds goedkoper worden, het blijft natuurlijk een flinke uitgave. U zult ongeveer zo’n €6000 in uw woning moeten investeren. Nogmaals dit kan dus redelijk snel worden terugverdiend. Hoe hoger de energieprijzen namelijk zijn, hoe sneller u de investering terug zult verdienen. Maar wat nu als u dit geld momenteel niet beschikbaar heeft? En u toch over wilt stappen op de zonnepanelen? Zijn er dan ook mogelijkheden? Jazeker! Bij Ragiro is het namelijk mogelijk om een financiering af te sluiten. U betaald dan een deel vooruit, ongeveer 30%. De rest kunt u in 12 maanden aflossen. En in die tijd natuurlijk al beginnen met energie besparen. Een heel goede deal dus voor de mensen die dit geld niet direct beschikbaar hebben.

Hoelang gaan de panelen mee?

Veel mensen vragen zich ook af hoelang de zonnepanelen mee zouden moeten gaan. De panelen worden allemaal getest en gaan zeker 25 jaar mee. Is het rendement van zonnepanelen ook goed? Zeker wanneer de panelen goed worden onderhouden (schoongehouden) kan de levensduur nog aanzienlijk verbeteren. Zonnepanelen zijn dus een goede investering in de toekomst. Want zoals het ernaar uitziet, zullen de energieprijzen in België blijven stijgen de komende jaren. Met uw zonnepanelen heeft u daar in ieder geval geen last van in uw portemonnee.

Naast stroom besparen, is het natuurlijk ook een goed idee om gas te besparen. Met een besparende verwarmingsketel is dit heel goed mogelijk. U kunt u zo veel geld besparen omdat gas over het algemeen de grootste post is in uw energierekening. Ook een nieuwe ketel is een investering in uw woning.